Μαθήματα ζωής απο την Χέιβεν Σέπερντ

Share:

Για την Χέιβεν Σέπερντ η λέξη πίστη είναι κάτι περισσότερο απο το ονοματεπώνυμο της.Eίναι μια λέξη που θέλει να δείξει σε όλο το κόσμο ότι εφόσον πιστέψεις πραγματικά στον εαυτό σου θα πετύχεις το ακατόρθωτο.Γιατί η Χέιβεν τα κατάφερε σε ηλικία μόλις 14 μηνών όταν επέζησε μετά τη πυροδότηση εκρηκτικών απο τους γονείς της.Γεννημένη στο Βιετνάμ αλλά αθλήτρια των ΗΠΑ στους Παραολυμπιακούς αγώνες έχει μια ιστορία να διηγηθεί σε όλο το κόσμο λέγοντας  ”εάν έχετε πίστη στον εαυτό σας μπορείτε να προχωρήσετε”.

Οι γονείς της την απέκτησαν εκτός γάμου. Είχαν παράνομη σχέση στο Βιετνάμ και ήταν αποφασισμένοι είτε να ζήσουν μαζί είτε να πεθάνουν μαζί. Με το μωρό τους αγκαλιά. ⁣Πήραν την 14 μηνών Χέιβεν και πυροδότησαν τα εκρηκτικά. Πέθαναν και οι δυο τους ακαριαία. Το μωρό επέζησε,εχοντας χάσει τα κάτω άκρα του από τα γόνατα. Επέζησε το παιδί με τραύματα στο σώμα και στην ψυχή.

Για το υπόλοιπο της ζωής της η Χέιβεν έμαθε να ζει με τα προσθετικά μέλη και η μόνη της διέξοδος που υπήρχε ο αθλητισμός.Για αυτό ο αθλητισμός δεν είναι μόνο χρήματα,δόξα και πρώτες θέσεις.Ο αθλητισμός έχει κάτι το μαγικό, σε κάνει να πιστέψεις ότι μπορείς να καταφέρεις το ακατόρθωτο.

Αυτό το κορίτσι όχι μόνο δεν τα παράτησε ποτέ, αλλά ήδη από τα εννιά της χρόνια επισκέπτεται ακρωτηριασμένα άτομα, όχι μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες, για να τους μιλήσει και να τους βοηθήσει να αποδεχθούν την αναπηρία τους. ⁣
⁣Στο Τόκιο πήγε  απλά για να περάσει καλά ,να δώσει συμμετοχή στη γιορτή του αθλητισμού αλλά και να δώσει σε όλους μας  ένα γερό χαστούκι για το πόσο μίζεροι ήμασταν μέχρι τώρα στη ζωή μας.Γιατί πόσες φορές παραπονεθήκαμε για ανοήτους λόγους και νομίζαμε ότι η ζωή μας ήταν δύσκολη.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, δεν θα δούμε τέλειους ανθρώπους. Θα δούμε, όμως, ξεχωριστούς» λέει και ετοιμάζεται να πέσει στην πισίνα όχι για να ανταγωνιστεί άλλες αθλήτριες, αλλά για να ενώσει με αυτές την φωνή της και όλες μαζί να στείλουν το μήνυμα για το ότι είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ίσοι.⁣⁣

Previous Article

(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Γιώργος Νικολέττος – “Βυσσινί” από κούνια

Next Article

Οι όμιλοι Ομόνοιας και Ανόρθωσης!

You may also like

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial