Aνόρθωσις: Από το σκοτάδι ξεπροβάλλει “φως”

Share:

Τα πράγματα έχουν στενέψει στο “Αντώνης Καρράς”, οι αγώνες άρχισαν να λιγοστεύουν επικίνδυνα και η ρημάδα η διαφορά δεν φαίνεται να καλύπτεται. Το χειρότερο για την ομάδα της Αμμοχώστου δεν είναι το γεγονός ότι βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά ακόμη κι αν συμβεί το απίθανο, ήτοι να φτάσει την Ομόνοια στον βαθμολογικό πίνακα, πιθανώς να μην είναι αυτό αρκετό, γιατί κυνηγάει ακόμη δυο ομάδες στο κατόπι. Φυσικά και δεν είναι επιλογή να τα παρατήσει, εφόσον βρίσκεται ακόμη στο κόλπο θα συνεχίσει να το παλεύει. Δεν είμαι κανένας μάντης και το λέω αυτό, η νοοτροπία του προπονητή της το λέει.

Δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί τι πήγε στραβά κι ανάποδα τη φετινή χρονιά. Θα ήταν εγκληματικό στο παρόν στάδιο να αναλωθεί ένας φίλος της Ανόρθωσης σε αυτού του είδους τη συζήτηση, όχι μόνο γιατί η Ανόρθωση διατηρεί αμυδρές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για ένα άλλο λόγο, ο οποίος αποκτά ιδιαίτερη σημασία με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί.

Εάν η Ανόρθωση παρουσιαστεί αύριο στην έδρα της όπως πρέπει και αποφύγει τις κακοτοπιές απέναντι στην Καρμιώτισσα, θα εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου, γιατί αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία που θα το έχει καταφέρει. Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι την πρώτη φορά “έφαγε τα μούτρα της” με την εξάρα που δέχθηκε στο Κύπελλο απέναντι στον Απόλλωνα, ενώ τη δεύτερη δεν υπήρξε ποτέ συνέχεια λόγω της πανδημικής έκρηξης, τότε μόνο ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μπορεί να εκληφθεί. Αυτό γιατί απομένουν μόλις τρία παιχνίδια για να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Αν η Ομόνοια και η ΑΕΛ επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στις αναμετρήσεις τους, τότε η Ανόρθωση θα έχει αν αντιμετωπίσει μια εκ των Ομόνοια, ΑΕΛ και Εθνικό ή Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του θεσμού. Κι αν βρεθεί απέναντι σε Ολυμπιακό ή Εθνικό έχει καλώς. Εάν κληρωθεί όμως απέναντι σε ΑΕΛ ή Ομόνοια, η Ανόρθωση θα έχει το σαφές προτέρημα ότι σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, αυτή θα είναι 100% συγκεντρωμένη στο ζευγάρι των αγώνων. Και δεν εννοώ ότι μια ομάδα της ποιότητας της Ομόνοιας ή της ΑΕΛ δεν μπορεί να διαχειριστεί κατάλληλα δυο θεσμούς, εξάλλου από τα πλείστα ζευγάρια τελικών που προέκυψαν κατά το παρελθόν, υπήρχαν ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στο πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Θα έχουν όμως την αγωνιστική και ψυχολογική κατάπτωση από την προσπάθειά τους στα πλέι οφ και αυτό είναι ζήτημα της Ανόρθωσης να το εκμεταλλευτεί γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της.

Αν η χρονιά κλείσει με την κατάκτηση ενός τροπαίου, τότε θα μιλάμε για μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, δεδομένων των αγωνιστικών αδυναμιών και των φετινών επιδόσεων της ομάδας. Και επειδή η Ανόρθωση έχει καταφέρει στο παρελθόν πολλές φορές να περισώσει τη χασούρα του πρωταθλήματος, με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, αυτή η ώρα απαιτεί καθολική στήριξη από όλο τον κυανόλευκο οργανισμό. Η κριτική θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, να είστε σίγουροι.

Όσο λοιπόν από το σκοτάδι ξεπροβάλλει το “φως” , υπάρχει ελπίδα.

Previous Article

Το fantasy του NAsports ξεκινάει!

Next Article

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ: Για την 4η σερί νίκη

You may also like

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial