«Προσέφυγε στη ΦΙΦΑ παίκτης της Ανόρθωσης»

Share:

Την αποκάλυψη πως πέραν του Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος δικαιώθηκε από τη ΦΙΦΑ μετά από προσφυγή διεκδικώντας δεδουλευμένα από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος εξετάζονται και προσφυγές από παίκτες μεγάλων ομάδων της Κύπρου έκανε ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ ανέφερε πως παίκτης της Ανόρθωσης που αποχώρησε από το ρόστερ προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή της ΦΙΦΑ, ενώ το ίδιο μπορεί να έγινε και με παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για πες μας Σπύρο, πως βλέπεις εσύ το ενδεχόμενο να έρχονται επενδυτές σε ομάδες τέτοια περίοδο; «Είναι εξαιρετικό το να βρίσκεις τέτοιες εποχές επενδυτές είναι ότι καλύτερο».

Και δεν θα χάνουν και λεφτά οι ποδοσφαιριστές εάν υπάρχουν επενδυτές… «Εάν οι ποδοσφαιριστές έχουν σωστά συμβόλαια είτε υπάρχουν επενδυτές είτε όχι δεν θα χάσουν ούτε ευρώ».

Δικαιώθηκε ο Κλέιμαν μετά την προσφυγή που έκανε, έτσι; «Δεν είναι μόνο του Μπόρις, υπάρχουν και άλλοι δύο Σέρβοι ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα που κέρδισαν προσφυγές για χρήματα της εποχής του κορωνοϊού. Στα δικά μας, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση για τρεις λόγους. Με αυτή την απόφαση η ΦΙΦΑ φαίνεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι διακόπηκαν τα πρωταθλήματα λόγω ανωτέρας βίας».

Υπάρχει περίπτωση να λέει αυτό το πράγμα η ΦΙΦΑ ή είναι συμπέρασμα δικό σου; «Βέβαια μπορεί να πει η ΦΙΦΑ. Λέω τα συμπεράσματα που βγαίνουν δεν ανακοίνωσε κάτι η ΦΙΦΑ. Το δεύτερο είναι ότι, επίσης, δεν αποδέχθηκε το ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της άρνησης της επιδημιολογικής ομάδας που απέρριψε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Και τρίτο, ο όρος που μπήκε φέτος στα συμβόλαια των παικτών με μονομερή απόφαση της ΚΟΠ ότι δεν θα έχουν ισχύ τα συμβόλαιά τους εάν διακοπεί το πρωτάθλημα φαίνεται ότι μέσα από αυτή την απόφαση δεν σημαίνει τίποτε για τη ΦΙΦΑ».

Αυτός ο όρος είναι σε ισχύ ακόμα; «Το υιοθέτησε η Ομοσπονδία στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ήταν μονομερής απόφαση και το συζητάμε με την ΚΟΠ για να αποσυρθεί».

Γιατί πήρε 17.500 ευρώ ο Κλάιμαν; Μπορείς να μας πει τι κέρδισε; «Τα δεδουλευμένα του, μισθούς Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου»

Δηλαδή, εάν κάποιος παίκτης δεν έχει συμφωνήσει με την ομάδα του για το διάστημα εκείνο μπορεί ακόμα να καταθέσει προσφυγή; «Οι ποδοσφαιριστές που δεν συμφώνησαν με τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να το πράξουν για περίοδο 12 μηνών. Και όσοι το πράξουν έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν».

Πόσοι παίκτες έχουν προσφύγει; «Δεν μπορώ να γνωρίζω. Ξέρω ότι προχώρησαν σε προσφυγές και παίκτες μεγάλων ομάδων τις πρώτης εξάδας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν αποδέχθηκαν τους διακανονισμούς. Μπορεί να είναι παίκτες που δεν παίζουν σήμερα στις ομάδες τους».

Μπορείς να μας πεις ποιες ομάδες αφορά; «Μπορεί να είναι παίκτες από τον ΑΠΟΕΛ, απ’ ότι γνωρίζουμε και ένας παίκτης της Ανόρθωσης που είναι ανοικτή η υπόθεση».

Previous Article

Παγκόσμιος θρήνος: «Έφυγε» ο Ντιέγκο Μαραντόνα!

Next Article

Ανόρθωση: Η προσοχή στο παιχνίδι με την Ένωση

You may also like

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial